به گفته معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره)، سالانه حدود 10 درصد از ازدواجهای کل کشور در کمیته امداد و در بین دختران تحت پوشش این نهاد صورت میگیرد.
به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اکبر میرشکار در نشست خبری امروز خود ضمن اشاره به بند هفت و هشت اساسنامه این نهاد و همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری، گفت: ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی به خانوادههای تحت پوشش امداد مورد تاکید ویژه این نهاد است.
وی تصریح کرد: توانمندسازی از طریق خدمات و حمایتهای تحصیلی از مهمترین اقدامات فرهنگی این نهاد است که در حال حاضر 321 هزار نفر از دانش آموزان در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان تحت پوشش امداد هستند.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: همچنین 93 هزار نفر دانشجو و حدود 3800 نفر از طلاب علوم دینی نیز تحت پوشش امداد بوده و از خدمات این نهاد بهره مند میشوند.
میرشکار در ادامه ضمن اشاره به اینکه طی 24 سال گذشته خدمات دانشجویی به خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد ارائه شده است اظهار کرد: تا کنون 370 هزار نفر فارغ التحصیل در مقاطع تحصیلات عالیه داشتیم که بسیاری از این افراد با توجه به بررسیهای صورت گرفته در حال خدمت به نظام و در بدنه ساختاری و اداری و انتظامی کشور حضور دارند.
وی در ادامه به آماری از دانش آموزان و دانشجویان نخبه و استعداد درخشان تحت پوشش این نهاد اشاره کرد و گفت: 2700 دانشجو و دانش آموز استعداد درخشان و نخبه در مجموعه امداد شناسایی شدهاند که حدود 600 نفر از آنها در مدارس تیزهوشان در حال تحصیل هستند.
معاون فرهنگی کمیته امداد ادامه داد: 65 نفر از این افراد نیز دارای اختراعات ثبت شده بوده و بقیه آنها نیز در حوزههای علمی و ورزشی صاحب مقام و مدالهای ملی و بین المللی هستند.
میرشکار افزود: در میان این افراد حدود 10 هزار نفر طی برنامه ریزیهای سه ساله و سرمایه گذاریهای ویژه صورت گرفته شناسایی شدهاند تا حافظان قرآن بشوند و تا کنون نیز حدود 3600 نفر از آنها موفق به حفظ قرآن شدهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه تحصیلی، کمیته امداد اقدامات خوبی ارائه کرده است افزود: هدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان یکی از اقدامات شایسته امداد در این حوزه است به طوری که 33 هزار نفر از دانش آموزان دبیرستانی اکنون به مدارس کاردانش هدایت شده تا پس از طی دوران تحصیل و حرفه آموزی و در نهایت فارغ التحصیل شدن از دانشگاهها صاحب اشتغال باشند؛ همچنین آنکه حوزه اشتغال، کمیته امداد نیز خدمات و تسهیلاتی را به آنها ارائه میدهد.
میرشکار ادامه داد: از ابتدای سال جاری هدایت و حمایت دانش آموزان را برای ورود به مدارس علوم دینی و حوزه علمیه آغاز کردیم و تا کنون موفق به هدایت 1500 دانش آموز به حوزههای علمیه شدهایم.
افزایش سرانه کمک هزینه تحصیلی مددجویان
اعتراض دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد از عدم پرداخت 100 درصدی شهریه دانشگاهشان
وی همچنین عنوان کرد: در مجموعه کمیته امداد امام خمینی (ره) علاوه بر کمک هزینههای تحصیلی سرانهای را هر ساله جهت تهیه پوشاک، لوازم التحریر و غیره پرداخت میکند که حداقل 10 هزار تومان و حداکثر 40 هزار تومان است.
وی تصریح کرد: در سال جاری با تاکید ویژه ریاست کمیته امداد بنا داریم تا از ابتدای سال تحصیلی این سرانه را افزایش دهیم تا بتوانیم خدمات بهتری را به دانش آموزان ارائه کنیم.
وی در این خصوص ادامه داد: برای این کار و همچنین ارائه حداقل کمک به دانش آموزان بابت تهیه روپوش، لباس و غیره و افزایش سرانه آنها به 42 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و تلاش میکنیم تا این اعتبارها را از دولت دریافت کنیم. هرچند بخشی از آن از طریق جشن عاطفهها تامین خواهد شد.
وی در خصوص دانشجویان دانشگاههای سراسری تحت پوشش کمیته امداد نیز عنوان کرد: در حال حاضر حدود 27 هزار نفر دانشجوی دانشگاههای سراسری تحت پوشش این نهاد هستند که ماهیانه 50 تا 100 هزار تومان دریافت میکنند که با در نظر گرفتن کمکهای موردی که در طی سال به این افراد ارائه میشود میتوان گفت به طور سالیانه حدود یک تا یک میلیون و 200 هزار تومان از طریق امداد به دانشجویان دانشگاههای سراسری پرداخت میشود.
وی همچنین در خصوص آمار دانشجویان دانشگاههای پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی نیز تشریح کرد: 72 هزار نفر از دانشجویان دانشگاههای آزاد و پیام نور تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) هستند که با توجه به ماده 20 بند «ک» قانون برنامه پنجم توسعه باید شهریه این افراد رایگان شود.
وی ادامه داد: بدین منظور دولت هر ساله اعتباری را به امداد اختصاص میدهد و امداد نیز مطابق بخشنامه ابلاغی به استانها و اعلام محدودیتهای موجود این اعتبار را میان آنها توزیع میکند.
وی ادامه داد: اعتبار مورد نیاز برای پرداخت هزینه کل دانشجویان دانشگاههای آزاد و پیام نور بالغ بر 120 میلیارد تومان است اما با توجه به محدودیت منابع دولتی اکنون تنها 51 میلیارد تومان (کمتر از 50 درصد) دریافتی داشتهایم و به همین دلیل پرداختیهای ما نیز کمتر از 50 درصد از کل هزینه دانشجویان را شامل میشود که خود این مسئله اعتراضاتی را به همراه داشته است زیرا دانشجویان خواستار پرداخت صد در صدی شهریه خودهستند.
وی ادامه داد: مسئله مهمی که اکنون در ارتباط با خانوادههای تحت پوشش امداد وجود دارد آن است که در حال حاضر 14 هزار نفر از فرزندان این خانوادهها در مرحله پیش دبستانی قرار دارند اما به علت آنکه هزینه دریافتی مهدکودک و پیش دبستانیها بسیار بالاست قادر به پرداخت آن نبوده و از دریافت این خدمات محروم میشوند.
وی تصریح کرد: خواستار آن هستیم که سیستم آموزش و پرورش و دستگاههای متولی این امر بتوانند بندی را برای کودکان تحت پوشش امداد لحاظ کنند تا این کودکان از دریافت خدمات این مقطع تحصیلی اگرچه رسمی نیست اما به دلیل اهمیت زیاد آن بهره مند شوند.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) در ادامه به ارائه آمار عملکرد تحت پوششان امداد در کنکور سراسری پرداخت و گفت: در سال جاری 262 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری کمتر از رتبه 60 تحت پوشش این نهاد بودهاند همچنین آنکه در سال 93 نیز 115 نفر رتبه زیر هزار کنکور کارشناسی نیز متعلق به تحت پوششان کمیته امداد بوده است که اکنون در دانشگاههای تراز اول کشور مشغول تحصیل هستند.
وی افزود: آمار قبولیهای سال 94 نیز پس از جمع بندیهای نهایی اعلام خواهد شد.
میرشکار در ادامه به راهبردهای اساسی کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: بر اساس دستورات مقام معظم رهبری در این حوزه سعی کردیم انحرافی از هدایتهای ایشان نداشته باشیم و تمام فعالیتهای خود را هدفمند و نظام مند به انجام برسانیم.
معاون فرهنگی کمیته امداد تصریح کرد: با توجه به آنکه تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان تحت پوشش این نهاد در مناطق محروم سکونت دارند تلاش میکنیم تا خدمات فرهنگی را به طور عادلانه در سراسر کشور توزیع کنیم به طوری که سرانه خدمات فرهنگی در کشور افزایش یابد.
وی در ادامه با تاکید بر آنکه خانواده محوری در دستور کار امداد است افزود: بسیاری از فعالیتهای ما خصوصا برگزاری اردوها که به نوعی ابتکار کمیته امداد است با نگاه خانواده محوری و همچنین دین محوری و تعمیق باورهای دینی این خانوادهها برگزار شده است.
پرداخت 430 هزار تومان از طرف سازمان نهضت سواد آموزی به مددجویانی که باسواد شدند
وی همچنین عنوان کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) اولین دستگاهی است که شیوههای آموزشی خود را بر اساس نوع فرهنگ خانوادگی، طراحی و بومی سازی کرده است. همچنین آنکه این نهاد به عنوان اولین دستگاهی است که توانسته است پس از دستور مقام معظم رهبری نظام نامه پیوست فرهنگی خدمات امداد را طراحی و در بخشی از استانهای کشور سه محور اشتغال، اکرام و مسکن را اجرایی کند.
وی همچنین در خصوص بیسوادان تحت پوشش امداد نیز اظهار کرد: تعداد بی سوادان کمتر از 50 سال تحت پوشش امداد حدود 45 هزار نفر تخمین زده شده است که با همکاری نهضت سواد آموزی 38 هزار نفر از آنها موفق به سوادآموزی شده و در ازای باسواد شدن هر یک از آنها 430 هزار تومان از طرف سازمان نهضت سواد آموزی به این افراد پرداخت شده است.
وی ادامه داد: حدود هفت هزار نفر از آنها نیز تا کنون موفق به کسب دانش نشدهاند که امیدواریم تا پایان سال جاری و سال آینده بتوانیم این افراد را نیز وارد چرخه تحصیلی کنیم.
وی همچنین به تاکید امداد بر ارایه آموزشهای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: با توجه به افزایش آسیبها و موقعیت حساس خانوادههای تحت پوشش این نهاد نیازمند آن هستیم که به مسئله آسیبها اهمیت بیشتری داده و از طریق ارتباط خوبی که با ستاد مبارزه با مواد مخدر داریم بتوانیم فعالیتهای خوبی را در حوزه آسیبها، اعم از اعتیاد و غیره ارائه دهیم.
میرشکار همچنین عنوان کرد: در برخی خانوادهها تحت پوشش امداد شاهد آن هستیم که آثار آلودگی به اعتیاد وجود دارد که باید از ورود فرزندان آنها به این چرخه جلوگیری شود.
سالانه حدود 10 درصد از ازدواجهای کل کشور در کمیته امداد صورت میگیرد
به گزارش ایسنا، معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) ضمن اشاره به آنکه سالانه حدود 10 درصد از ازدواجهای کل کشور در کمیته امداد صورت میگیرد اظهار کرد: امداد در کنار کمک هزینههایی که برای ازدواج این افراد پرداخت میکند قبل از پرداخت این کمک هزینهها، آموزشهای تخصصی نیز به آنها در جهت پایداری ازدواج ارائه میکند.
میرشکار در ادامه به مسئله ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار اعم از زنان مطلقه، بیوه و غیره اشاره کرد و گفت: مسئله ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار موضوع ویژهای است که اجرای آن را چندین سال است آغاز کردهایم و در این راستا تاکید ما فرهنگ سازی است.
وی تصریح کرد: به علت آنکه این افراد در ازدواج اول خود ناموفق بودهاند ورود به ازدواج دومشان نیز برایشان دغدغه و مسئله بوده که امداد با ارائه خدمات مشاورهای و فرهنگی این دغدغه را حل کرده است.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: در سال گذشته توانستهایم 5 هزار و 630 نفر از زنان مطلقه را به ازدواج مجدد برسانیم.
میرشکار در خصوص خدمات مشاورهای امداد نیز تصریح کرد: با وجود بیش از 400 نفر مشاور متخصص در 400 نقطه کشور و بهره مندی از بیش از 200 کلینیک مشاوره سایر دستگاهها به این امر مهم توجه ویژهای داریم به طوری که در سال 93 بیش از 800 هزار نفر از تحت پوششان امداد از خدمات این نهاد بهره مند شدند و در شش ماهه امسال نیز پیش بینی میشود بیش از 350 هزار نفر از برنامههای مشاوره فردی و گروهی استفاده کنند.
وی همچنین در خصوص شبکه تبلیغی کمیته امداد امام خمینی (ره) تحت عنوان طرح «فلاح» گفت: در این شبکه با هدف بالا بردن منزلت اجتماعی خانوادههای تحت پوشش امداد تلاش میکنیم. اکنون بیش از 460 هزار نفر از مبلغان حوزههای علمیه در این راستا با امداد همکاری میکنند.
میرشکار در خصوص مسئله اوقات فراغت تحت پوششان امداد نیز تصریح کرد: در حال حاضر 107 کانون فرهنگی دائم که دارای ساختمانهای استاندارد آموزشی و مجهز هستند را دارا هستیم.
وی ادامه داد: 92 مرکز شبانه روزی نیز در اختیار امداد است که در مناطقی که در آنها دسترسی دانش آموزان به مدارس وجود ندارد مستقر شدهاند و در طول سال تحصیلی علاوه بر خدمات تحصیلی، خدمات تربیتی نیز به افراد ارائه میشود.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: در این خوابگاهها تا کنون بیش از 170 هزار نفر وجود داشتهاند که بسیاری از آنها اکنون به عنوان مسئولین نظام در حال خدمت به نظام و کشور هستند.
میرشکار در ادامه با تاکید بر آنکه کانونها و خوابگاههای کمیته امداد (ره) در طول سال فعالیت میکنند گفت: همچنین 21 اردوگاه نیز در مجموعه امداد وجود دارد که فعالیت آنها در تابستانهاست و با توجه به برنامه ریزیهایی که صورت گرفته توانستیم اردوهای کاملا هدفمند و تاثیرگذاری در این مراکز برپا کنیم.
وی ادامه داد: تنها ارگانی هستیم که اردوی خانوادگی را در کشور برگزار کرده به طوری که در 13 اردوگاه خانوادههایی را که متحمل برخی از آسیبهای اجتماعی بودهاند را وارد و آموزشهایی را به آنها ارائه دادهایم که نتایج بسیار مثبتی را به همراه داشته است.
وی تصریح کرد: حدود 11 هزار نفر از افراد تحت پوشش امداد، سه هزار نفر از دانشجویان تحت پوشش و 9 هزار نفر از دانش آموزان تحت پوشش در تابستان سال جاری از این اردوگاه استفاده کردهاند.
میرشکار در ادامه به اردوی مشهد کمیته امداد ویژه سالمندان و خانوادههای تحت پوشش اشاره کرد و گفت: بر اساس هدفگذاریهای صورت گرفته قصد داریم تا پایان سال جاری 100 هزار نفر از آنها را به مشهد مقدس اعزام کنیم. تا پایان مردادماه حدود 30 هزار نفر را اعزام و تا پایان شهریور نیز پیش بینی میشود حدود 40 هزار نفر اعزام شوند.
وی ادامه داد: عمده هزینههای زائرین مشهد توسط خیرین تامین میشود و به ازای هر نفر 300 هزار تومان از طریق خیرین به حسابهای امداد واریز میشود.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) در خصوص برگزاری اردوی کربلا توسط کمیته امداد نیز تصریح کرد: در سال جاری برای اولین بار اردوی کربلا را در دستور کار خود قرار دادهایم که گروه اول آن دو هفته پیش اعزام و از هفته آینده نیز هر روز یک کاروان اعزام خواهند شد به طوری که بنا داریم در مرحله اول 1300 نفر از افراد را به کربلای معلی اعزام کرده و در صورت حمایت خیرین بتوانیم تا پایان سال 10 هزار نفر از مددجویان را اعزام کنیم.
وی در ادامه تاکید کرد: اکنون حدود 200 میلیون تومان برای اجرای طرح اعزام مددجویان به کربلای معلی توسط خیرین جمع آوری و به حسابهای امداد واریز شده است.
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) در ادامه ضمن اشاره به اینکه بسیاری از افراد در کشور حضور دارند که تا الان حتی یک بار هم به مشهد مقدس نرفته و آرزوی سفر به آنجا را دارند گفت: حدود 500 هزار نفر از خانوادههای مشتاق به زیارت حرم مطهر امام رضا (ع) را شناسایی کردهایم که چنانچه خیرین ما را همراهی کنند میتوانیم با کمک امداد آنها را به مشهد اعزام کنیم.
وی ادامه داد: در حوزه پیشگیری از اعتیاد و ارائه آموزشهای تحصیلی به افراد بی سواد، فرهنگسازی ازدواج، تحکیم بنیان خانواده، لوح ملی از وزیران کشور، رئیس سازمان نهضت سواد آموزی و وزیر ورزش و جوانان دریافت کردهایم.
میرشکار تصریح کرد: اکنون کمیته امداد امام خمینی (ره) در 22 استان کشور در حوزه فرهنگسازی ازدواج و تحکیم بنیان خانواده، در 21 استان در حوزه غنی سازی اوقات فراغت، در 21 استان در حوزه باسوادی بی سوادان به عنوان دستگاه برتر انتخاب شده است و تمامی این بررسیها نیز از طریق سازمانهای خارج از کمیته امداد صورت گرفته است.
میرشکار در ادامه با اشاره به آنکه در شش ماهه دوم سال جاری با توجه به تاکیدات رئیس جدید کمیته امداد چند موضوع مهم را در دستور کار خود قرار دادهایم گفت: بازنگری و فعالیتهای پیشین امداد و اولویت بندی فعالیتها حذف برخی فعالیتهای کم اثر و پرهزینه و جایگزینی برنامههای تاثیرگذار با هزینه کمتر از فعالیتهای امداد است.
وی ادامه داد: همچنین حضور علما و روحانیون و بهره مندی از نظرات آنها، ازدواج مجدد زنان سرپرست خانوار و دانشجویان مورد حمایت، برگزاری اردوهای زیارتی، حذف اردوهای کم تاثیر و جایگزینی اردوهای مشهد، شیراز،قم، جمکران در دستور کار امداد قرار گرفته است.
افزایش مستمری و شهریه دانشجویان دختر در صورت ازدواج
معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین به فعالیت شبکه تسهیل گران ازدواج از دو سال گذشته در امداد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر آمار قابل توجهی از دخترانی که در سن ازدواج هستند خصوصا در روستاها در دست داریم؛ با برگزاری اردوهای مادران و دختران و تشویقات امداد، افراد هم کفو را شناسایی و به ازدواج رساندهایم.
میرشکار ادامه داد: حتی در حال حاضر برخی از دانشجویان دختر نیز چنانچه در دوران دانشجویی خود ازدواج کنند نه تنها مستمری آنها حذف نمیشود بلکه پرداخت شهریه و مستمری آنها نیز افزایش مییابد همچنین اینکه کمک هزینه مسکن نیز به آنها پرداخت خواهیم کرد.
وی در ادامه ضمن بیان آنکه با شناساییهای صورت گرفته طلاق در خانوادههای تحت پوشش امداد کمتر از 2 درصد بوده است، گفت: در تلاش هستیم تا با رصدهای پیش و پس از ازدواج عوامل طلاقهای صورت گرفته در امداد را شناسایی کنیم.
با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.